Český česnek - sadba

Nabízíme prvotřídní sadbu českého česneku ...  Jako jedni z mála letos nabízíme i KARLA IV. Extrémně horké léto se na česneku vyřádilo ... hodně odrůd není na trhu k dispozici nebo je jich množství omezeno. 

V naší nabídce jsou 4 velmi kvalitní odrůdy česneku, liší se  poměrem silic a tvarem hlavice:

1) KAREL IV

Král českého česneku, jehož silná štiplavá vůně je dobře patrná i v tom nejmenším stroužku. Tuto poměrně novou odrůdu českého česneku lidé uznávají pro jeho silné účinky. Jedná se o polopozdní ozimý širokolistý paličák se stabilním výnosem a skvělým zdravotním stavem v suchém i mokrém období. Má mohutnou cibuli s velkými, 5-7 pravidelně uspořádanými stroužky. Základní barva suknic je bílá s výrazným fialovým žilkováním. Karel IV má ušlechtilou chuť a je výrazně ostrý. Velmi vhodný na dlouhodobé uskladnění

2) HAVRAN

Vynikající odrůda nedávno vyšlechtěného českého česneku zaujme svým vzhledem a intenzivní ostrou chutí. Síla chuti je způsobena velmi vysokým podílem sirných silic. Nabízí spolehlivý velký výnos česneku s bezvirovou vlastností. Velkostroužkový ozimý paličák Havran tvoří kulovité, střední až velké cibule. Obalové suknice jsou bílé s výrazným fialovým zbarvením. V cibuli je průměrně 6 stroužků. Tento český paličák poskytuje velmi vysokou skladovatelnost. 

3) DUKÁT

Tento český česnek se stal velmi oblíbeným. Je vyšlechtěný z původního tzv. Ruského paličáku a díky tomu má svoji typickou štiplavost a silné aroma. Dukát je odrůda bílého ozimého paličáku pro podzimní výsadby a se sklizní můžete počítat v první polovině července. V jedné pevné cibuli s dobře oloupatelnou suknicí je nejčastěji kolem 5 velkých stroužků s vysokým obsahem silic. U tohoto paličáku také oceníte velmi dobrou skladovatelnost. 

4) UNIKÁT

Vyhledávaná odrůda českého česneku pro svoje atraktivní zbarvení do fialova. Velice oblíbená ingredience v gastronomii pro svoji příjemnou a ostrou chuť. Unikát je raný, výnosný druh českého ozimého paličáku. Jeho výhodou je tradiční způsob sklizně na zeleno. Na jaře se tak stává nezbytnou součástí našich kuchyní. Má nádherně fialové zbarvení a každá cibule je složena z většího množství(8-13) středně velkých stroužků. Jeho skladovatelnost je velmi dobrá.

Pozn.: Informace o jednotlivých odrůdách jsou čerpány ze stránek našeho českého dodavatele Jahodárna Brozany.